Amperum twee zonnepanelen daken

FULL BLACK

Amperum URE Full Black Mono Kristallijn 350 Wp

Full Black zonnepaneel van Tier 1 fabrikant URECO

Van cel tot paneel geproduceerd in Taiwan door een van de grootste producenten ter wereld. De kwaliteit van dit paneel is uitzonderlijk. Mooi egaal zwart van kleur. En door het hoge vermogen van 350Wp heb je meestal een paneel minder nodig dan bij de budget panelen.

MONO

Amperum URE Mono Kristallijn 370 Wp

Mono Kristallijn zonnepaneel van Tier 1 fabrikant URECO

Van cel tot paneel geproduceerd in Taiwan door een van de grootste producenten ter wereld. De kwaliteit van dir paneel is uitzonderlijk. door het hoge vermogen van 370 Wp is dit momenteel de juiste keuze voor grote daken voor postcoderoos en SDE+ projecten.

GLAS GLAS

Amperum Bauer Glas Glas 330 Wp Bifacial

Glas Glas paneel van Bauer Solartechnik GmbH

De familie Bauer is als sinds 2003 actief in zonnepanelen. Matrix en dus ook Amperum zijn al sinds  2009 met elkaar verbonden. Thijs Vaes was de eerste agent van Bauer in Nederland. En vandaag de dag leveren we nog steeds de hoogstaande kwaliteit van Bauer zonnepanelen. 

ZONNEPANELEN

In het begin had je alleen kleine monokristallijne cellen. En door de jaren heen zijn de bekendste zonnepanelen mono kristallijn, cadmium-telluride, dunne film en poly kristallijn geweest, allemaal zijn ze een tijd lang populair geweest vanwege hun prijs. Met de daling van de prijs van de zonnepanelen is er meer gewicht gekomen op de onderconstructie materialen en de menskracht om een complete installatie te bouwen. Dat heeft er toe geleid dat enkel nog monokristallijne panelen economisch aantrekkelijk zijn. Het vermogen per vierkante meter is bij dit type het grootste. Ze zijn er in standaard mono met de aluminium kleurige randen, in zwart en doorzichtig als glas-glas variant. De vermogens, het aantal Wp lopen sterk uiteen maar dat is puur cosmetisch. Alle cellen die op een gegeven moment gemaakt worden zijn nagenoeg even krachtig. Enkel het aantal cellen (of tegenwoordig half doorgesneden cellen) wat je in een paneel stopt maakt het verschil tussen een 375 Wp, een 425 Wp of een 550 Wp paneel. In de basis zijn ze nagenoeg hetzelfde. Koop je dus een paneel van 280 Wp dan weet je zeker dat dit paneel in 2016 helemaal nieuw was.